Αρχική σελίδα  
 


ΙΠΠΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Στον Όμιλο λειτουργεί Ιππική Ακαδημία που έχει ως στόχο την καλλιέργεια της ιππασίας και την ενασχόληση με το άλογο.

Η Ιππική Ακαδημία προσφέρει μαθήματα ιππασίας για μεγάλους και μικρούς (από 8 ετών και άνω) με στόχο την εκμάθηση ιππασίας ή και την προσεχή ενασχόληση με την αθλητική ιππασία.

Τα μαθήματα ιππασίας

  • γίνονται υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου της Ιππικής Ακαδημίας και του αρμόδιου εκπαιδευτή·
  • πραγματοποιούνται με άλογα του Ομίλου δύο φορές την εβδομάδα στο υπαίθριο ή κλειστό ιπποδρόμιο και διαρκούν μία ώρα το καθένα·
  • περιλαμβάνουν ίππευση, γνώσεις ιπποκομίας και περιποίησης υγείας και σαγής του ίππου, θεωρητική κατάρτιση σε θέματα που αφορούν τον ίππο και τους αθλητικούς ιππικούς αγώνες.

Οι μαθητευόμενοι προκειμένου να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες παρακολουθούν ορισμένους αγώνες τα Σαββατοκύριακα και συμμετέχουν στις επιδείξεις και τα ιππικά παιγνίδια που διοργανώνονται από τον Όμιλο.

Επίσης κάθε καλοκαίρι ο Όμιλος οργανώνει Ιππικό Camp και δίνει τη δυνατότητα σε νέους ιππείς να εμπλουτίσουν τις ιππικές τους εμπειρίες μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.

Μετά από ικανοποιητική παρακολούθηση και πρόοδο οι μαθητές είναι υποψήφιοι για την απόκτηση άδειας ικανότητας αθλητού που παρέχει η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας μετά από εξετάσεις.

Επιπρόσθετα το Φθινόπωρο του 2008, μετά από το ενδιαφέρον και το αίτημα πολλών γονέων, η Ιππική Ακαδημία ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα ιππικών μαθημάτων για παιδιά 5-8 ετών. Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα επιλογής για τους μικρούς φίλους του Ομίλου, που τους δίνει τη δυνατότητα να ασχολούνται με το άλογο και να ιππεύουν όποτε μπορούν και θέλουν.

Πληροφορίες - Εγγραφές: Στη γραμματέα του Ομίλου κ. Κατερίνα Λυμπέρη, Τρίτη έως Παρασκευή: 11:00 π.μ. - 7:00 μ.μ..
Τηλ.: 210 6812506, e-mail: info@eio.org.gr 

Δείτε εδώ τα άλογα της Ιππικής Ακαδημίας »

Επίσης η Ιππική Ακαδημία καταρτίζει εκπαιδευτικά προγράμματα, διοργανώνει συνέδρια, forum, σεμινάρια και εκθέσεις ιππικού ενδιαφέροντος, εποπτεύει τις εκδόσεις του Ομίλου και τηρεί αρχείο της δράσης του.

Τέλος η Ιππική Ακαδημία παρέχει στους φοιτητές της Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σχετικών ειδικοτήτων τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του Ομίλου.