Αρχική σελίδα  
 

Share |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008

ΕΝΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008, ένα ηλιόλουστο χειμωνιάτικο πρωινό, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ιππικές επιδείξεις της χρονιάς για τους μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις ιππικής δεξιοτεχνίας και δείγμα μαθήματος ιππασίας, ακολούθησαν ιππικά παιχνίδια (GYMKHANA) που έπαιξαν όλοι με ενθουσιασμό, γυμνιππευτική, υπερπήδηση εμποδίων από τους πιο προχωρημένους.

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης για τους γονείς και φίλους, που την παρακολούθησαν, υπήρχε παρουσίαση των ασκήσεων, αναφορά σε εκείνους που συμμετείχαν, πολλές πληροφορίες για την ιππική τέχνη, και γενικότερα το άθλημα, την παιδαγωγική αξία της ενασχόλησης με το άλογο και τον τρόπο στήριξης των μικρών ιππέων από το οικογενειακό τους περιβάλλον, καθώς και αναφορά σε όσους εργάζονται για αυτήν την προσπάθεια, στο ιστορικό και τις επιδόσεις του Ομίλου.

Η εκδήλωση συνεχίσθηκε με τον αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και την ευλογία των αθλητών και ίππων του Ομίλου, των μελών, των εργαζομένων και όλων των παρισταμένων από τον Ιερέα της ενορίας.

Στο τέλος τους μαθητές ιππείς περίμεναν μικρά αρκουδάκια με δένδρα και θάμνους για να φυτευτούν. Τα αρκουδάκια έφυγαν μαζί με όσους έλαβαν μέρος στην δενδροφύτευση για να τους θυμίζουν τη φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά τους για να μεγαλώσουν, ένα μήνυμα για την ανάγκη της προστασίας αλλά και των πρωτοβουλιών που χρειάζονται για το φυσικό μας περιβάλλον.

Στη φωτογραφία μικροί - μεγάλοι στο έργο της δενδροφύτευσης! Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ LEVEL I

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2008 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, το διεθνές σεμινάριο προπονητών Level I στο οποίο δίδαξε η Kathy Ann Jacobs. Η Γαλλίδα καθηγήτρια έμεινε ικανοποιημένη από το επίπεδο των Ελλήνων και ξένων προπονητών και παρατηρητών του σεμιναρίου, οι οποίοι με την σειρά τους απόλαυσαν κάθε στιγμή εκπαίδευσής τους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του σεμιναρίου. Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο συμμετείχε ο εκπαιδευτής Γρηγόρης Βόγλης και η εκπαιδεύτρια Ιλόνα Στάικου ως παρατηρήτρια.

 

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΗ 2008

Ίλια ΑβραμίδηΤο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο επέλεξε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για να πραγματοποιήσει την 1η Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού που διεξήχθη στις 26 Ιανουαρίου 2008, με συμμετοχή 52 νέων ιππέων και αμαζόνων.

Όλοι οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας του του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου που έλαβαν μέρος στην Ημερίδα πέτυχαν στις εξετάσεις τους! Πιο συγκεκριμένα, για το αγώνισμα της Υπερπήδησης Εμποδίων απέκτησαν την Άδεια Ικανότητας Αθλητού η Μαγδαληνή Ακεστορίδη, η Δάφνη Παπαπολύζου, η Δήμητρα Φελλούρη και η Ελένη Χουχουλή. Στις εξετάσεις για τη θεωρία και το αγώνισμα της Υπερπήδησης Εμποδίων πέτυχε η Δήμητρα-Ντέμη Ιγγλέση και στις εξετάσεις για τη θεωρία και το αγώνισμα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας πέτυχαν η Ίλια Αβραμίδη, η Μαρίνα Θεοφανοπουλου και η Μαρία Καλύβα.

Ο Όμιλος τους εύχεται πολλές επιτυχίες!

Στη φωτογραφία η Ίλια Αβραμίδη με τον Πήγασο. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

Α' ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2008

Στις 19-20 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιηθήκαν στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων οι Α' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2008 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Ρομίνα ΜωυσήΑγώνισμα Ομαδικό Παίδων
4ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2

Αγώνισμα Grand Prix
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol

Αγώνισμα Novice
2η η Ε. Σακελλαρίδη με τον ίππο Guiness 32

Αγώνισμα Intermediate I
2η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Lahmar Gravvaenge
3η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien

Αγώνισμα Advanced
3η η Ε. Σακελλαρίδη με τον ίππο Guiness 32

Αγώνισμα Ατομικό Παίδων
4ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Sniper 2

Φανή ΣταφυλοπάτηΑγώνισμα Grand Prix Special
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol

Αγώνισμα Ομαδικό Ενηλίκων
3η η Ε. Σακελλαρίδη με τον ίππο Guiness 32

Αγώνισμα Ατομικό Ενηλίκων
3η η Ε. Σακελλαρίδη με τον ίππο Guiness 32

Αγώνισμα Prix St. Georges I
2η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Lahmar Gravvaenge
3η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien

Αγώνισμα Preliminary Παίδων
4η η Φανή Σταφυλοπάτη με τον ίππο Helios d' un Soir
6η η Ρομίνα Μωυσή με τον ίππο Ladalco 026

Στις φωτογραφίες δύο νεαρές ελπίδες της ελληνικής ιππασίας: η Ρομίνα Μωυσή (πάνω) και η Φ. Σταφυλοπάτη (κάτω) που διακρίθηκαν στο Αγώνισμα Preliminary Παίδων. Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Χρ. Τσεμπελή, Λ. Λεβίδη, Γ. Δάρας
Την κοπή της βασιλόπιτας γιόρτασε ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 18 Ιανουαρίου 2008 στο εντευκτήριο των εγκαταστάσεων του, όπου και βραβεύθηκαν οι διακριθέντες αθλητές για την αγωνιστική περίοδο 2007. Το επαμειβόμενο έπαθλο «Βλαδιμήρου Λεβίδη», που απονέμεται στο ζεύγος ίππου - ιππέα που προσέφερε τους περισσότερους βαθμούς στον Όμιλο στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων, κατέκτησε για πρώτη χρονιά ο Κώστας Ασημάκης με τον ίππο Liberto De Safray και το αντίστοιχο έπαθλο «Ασημένιο Πέταλο» (αθλοθέτης Toyota Land Cruiser) για την Ιππική Δεξιοτεχνία έλαβε η Χρυσούλα Τσεμπελή με τον ίππο Ladalco 026.

Μετά το τέλος της κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε κεφάτο πάρτι με DJ και μπουφέ για τα μέλη, τους αθλητές, όσους συμμετέχουν στα μαθήματα ιππασίας, γονείς και φίλους.

Τα τρία φλουριά της εκδήλωσης ήταν ευγενική χορηγία του οίκου Λαλαούνη.

Στη φωτογραφία ο κύριος Γ. Δάρας, Brand Manager της Toyota, απονέμει στη Χρυσούλα Τσεμπελή, το έπαθλο «Ασημένιο Πέταλο Toyota Land Cruiser» που αθλοθέτησε ο χορηγός του Ομίλου, υπό το βλέμμα της προέδρου του Ομίλου Λένας Λεβίδη.

Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ WWW.EIO.ORG.GR

Πριν από ένα χρόνο, στις 17 Ιανουαρίου του 2007, η ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου άνοιξε για πρώτη φορά τα πανιά της στα κύματα του διαδικτύου. Σκοπός της ήταν και παραμένει η προβολή της αθλητικής, εκπαιδευτικής και γενικότερης δράσης του Ομίλου και η προώθηση της ελληνικής αθλητικής Ιππασίας στο Διαδίκτυο.

Μέσα σε ένα χρόνο έχουν γίνει πολλά: οι ενότητες της ιστοσελίδας σχεδόν διπλασιάστηκαν, με σκοπό να περιγράψουν όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα τις δραστηριότητες του Ομίλου· η ιστοσελίδα ανανεώθηκε και συμπληρώθηκε έτσι ώστε να προσφέρει πάντα αξιόπιστη πληροφορία· δώδεκα σελίδες επικαιρότητας κράτησαν ενήμερους τους επισκέπτες για τις επιδόσεις των αθλητών του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και για κάθε άλλη ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος.

Η ανταπόκριση των φίλιππων χρηστών του Διαδικτύου στάθηκε εντυπωσιακή: 8.500 επισκέψεις, δεκάδες μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αλλά και αρκετές υπερσυνδέσεις από έγκριτες ιππικές και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες βεβαιώνουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος ευχαριστεί θερμά όσους συνεργάστηκαν για τον εμπλουτισμό, την ανανέωση και τελικά την επιτυχία της ιστοσελίδας: τη Τζ. Αποστολοπούλου για το σχεδιασμό, τον κ. Π. Λύρα για τη φιλοξενία, την κ. Γ. Γαλάνη για την τελική επεξεργασία και ανάρτηση του ψηφιακού υλικού, την κ. Ε. Γκικάκη για τις εύστοχες προτάσεις και παρατηρήσεις, τους φωτογράφους Β. Τζούμα και Α. Βασιλόπουλο για τις ιππικές φωτογραφίες, τους εκπαιδευτές του Ομίλου για την συνεχή ιππική πληροφόρηση και την υπεύθυνη γραμματείας κ. Σ. Σκουλά για το συντονισμό όλων των παραπάνω.

Στο δεύτερο χρόνο της ζωής της η ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου παραμένει ένα δυναμικό μέσο πληροφόρησης και επικοινωνίας που φέρνει ακόμα πιο κοντά τους φίλους της Ιππασίας.

 

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ

Τα ανανεωμένα ιπποδρόμια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους ιππικούς αγώνες του 2008. Τα νέα εμπόδια κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Olaf Petersen Horse Equipment, που κατασκεύασε και τα εμπόδια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.

Η φωτογραφία είναι προσφορά της Ελένης Γκικάκη.

 

 

« ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007                    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ