Αρχική σελίδα  
 

Share |

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Στις 31 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου με συμμετοχή μελών του Δ.Σ., μελών, οικογενειών των μαθητών ιππέων και αθλητών τα εγκαίνια του ανανεωμένου Κλειστού Ιπποδρομίου που ανακαινίσθηκε χάρη στη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον Ιερέα της ενορίας πατέρα Χρήστο, ακολούθησε η καθιερωμένη πρώτη επίδειξη της χρονιάς για όσους μετέχουν στην Ιππική Ακαδημία του ΕΙΟ. Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η πρώτη εμφάνιση 17 ιππέων 5 με 8 ετών με τα ειδικά εκπαιδευμένα ιππάρια (πόνεϊ) που ήρθαν από την Ολλανδία, τη Χάϊντι και τον Τσόκο. Αυτά μαζί με άλλα μικρόσωμα άλογα του Ομίλου με την επίβλεψη του Μιχάλη Μουζουράκη προσφέρουν πλέον τις υπηρεσίες τους, μέσω ενός ευέλικτου προγράμματος, στους μικρούς φίλους του αλόγου. Όλοι καμάρωσαν τις ικανότητες των ιππέων και των πόνεϊ.

Τριάντα δύο μαθητές ιππείς και αμαζόνες, 8 ετών και άνω, πραγματοποίησαν με τα άλογα του Ομίλου πρόγραμμα που σχεδίασε η νέα εκπαιδεύτρια κ. Ειρήνη Τουμπακάρη με την συμπαράσταση της Ιλόνας Στάικου. Οι πολυάριθμοι θεατές παρακολούθησαν δείγμα μαθήματος ιππασίας, ασκήσεις επίπεδης εργασίας, ιππικά παιχνίδια (GYMKHANA) που παίχθηκαν με θαυμαστή ακρίβεια, γυμνιππευτική, υπερπήδηση εμποδίων και πρόγραμμα ιππικής δεξιοτεχνίας, από τους πιο προχωρημένους.

Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης για τους γονείς και φίλους, που την παρακολούθησαν υπήρχαν από μικροφώνου παρουσίαση εκείνων που συμμετείχαν, αναφορά σε όσους εργάζονται στον Όμιλο, στο ιστορικό και τις επιδόσεις του ΕΙΟ, πληροφορίες για την ιππική τέχνη, την παιδαγωγική αξία της ενασχόλησης με το άλογο και τον τρόπο στήριξης των μικρών ιππέων από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ένα θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν όσοι βοήθησαν με τόσο κέφι στην πραγματοποίηση της ημερίδας.

Στο τέλος για τρίτη στη σειρά χρονιά περίμεναν όλους δένδρα και θάμνοι για να φυτευτούν στα πλαίσια της συνεχούς έννοιας και προσπάθειας για το φυσικό περιβάλλον του Ομίλου, αλλά η ισχυρή βροχή ανέβαλε το γεγονός για την επομένη.

Στη φωτογραφία οι μικροί ιππείς 5 έως 8 ετών επιδεικνύουν τις δεξιότητές τους με τα νέα ιππάρια του Ομίλου.
Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Ευδοξία Σακελλαρίδη - Λένα ΛεβίδηΤην κοπή της βασιλόπιτας γιόρτασε ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις
23 Ιανουαρίου 2009 στο εντευκτήριο των εγκαταστάσεων του. Η πρόεδρος του Ομίλου κ. Λένα Λεβίδη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί συνοπτικά στα επιτεύγματα του Ομίλου κατά την αγωνιστική περίοδο 2008. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους διακριθέντες αθλητές της Υπερπήδησης Εμποδίων από το Γενικό Γραμματέα του Ομίλου κ. Θρασύβουλο Δάλλα και στους διακριθέντες αθλητές της Ιππικής Δεξιοτεχνίας από τον αρχηγό της Ομάδας Ιππικής Δεξιοτεχνίας κ. Στ. Αφένδρα. Το επαμειβόμενο έπαθλο «Βλαδιμήρου Λεβίδη», που απονέμεται στο ζεύγος ίππου - ιππέα που προσέφερε τους περισσότερους βαθμούς στον Όμιλο στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων, κατέκτησε για πρώτη χρονιά η Ευδοξία Σακελλαρίδη με τον ίππο Kali de la Hague και το αντίστοιχο έπαθλο για την Ιππική Δεξιοτεχνία έλαβε η Σοφία Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge. Τέλος τιμητική πλακέτα για τη συνολική του προσφορά έλαβε από τα χέρια της προέδρου ο από τριακονταετίας συνεργάτης του Ομίλου κ. Ν. Αβραμίδης.

Μετά το τέλος της κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε κεφάτο πάρτι με DJ και μπουφέ για τα μέλη, τους αθλητές, όσους συμμετέχουν στα μαθήματα ιππασίας, γονείς και φίλους.

Τα τρία φλουριά της εκδήλωσης ήταν ευγενική χορηγία του οίκου Λαλαούνη.

Στη φωτογραφία η κ. Λένα Λεβίδη απονέμει στην Ευδοξία Σακελλαρίδη το έπαθλο «Βλαδιμήρου Λεβίδη», υπό το βλέμμα του κ. Θρ. Δάλλα.
Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΗ 2009

Τον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων επέλεξε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας για να πραγματοποιήσει την 1η Ημερίδα για την Άδεια Ικανότητας Αθλητού που διεξήχθη στις 24 Ιανουαρίου 2009.

Όλοι οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας του του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου που έλαβαν μέρος στην Ημερίδα πέτυχαν στις εξετάσεις τους! Πιο συγκεκριμένα απέκτησαν την Άδεια Ικανότητας Αθλητού για την Υπερπήδηση Εμποδίων και την Ιππική Δεξιοτεχνία ο Ermal Kadiu, η Μιλένα Νικόλοβα, η Βασιλική Νίκα και η Νίκη Μαυραγάνη. Επίσης απέκτησαν την Άδεια Ικανότητας Αθλητού για την Ιππική Δεξιοεχνία η Δάφνη Λαζανά και η Κυβέλη Τζωρτζάκη.

Ο Όμιλος τους εύχεται πολλές επιτυχίες!

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ LEVEL I

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, το δεύτερο διεθνές σεμινάριο στην Ελλάδα για Εκπαιδευτές  Ιππασίας, επιπέδου 1 (Level 1) που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ). Ο Γάλλος εκπαιδευτής Cedric Triolet έμεινε ικανοποιημένος από το επίπεδο των Ελλήνων και ξένων προπονητών και παρατηρητών του σεμιναρίου, οι οποίοι με την σειρά τους απόλαυσαν κάθε στιγμή εκπαίδευσής τους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του σεμιναρίου. Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο συμμετείχε η εκπαιδεύτρια Ειρήνη Τουμπακάρη.

 

 

« ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008                   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ