Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ GYMKHANA

Μιχάλης ΜουζουράκηςΣτις 30 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου οι καθιερωμένες χειμερινές ιππικές επιδείξεις με συμμετοχή των μαθητών ιππέων και αθλητών της Ιππικής Ακαδημίας και παρουσία μελών του Δ.Σ., μελών, οικογενειών των ιππέων και φίλων του Ομίλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον ιερέα της ενορίας πατέρα Χρήστο στη βεράντα του Ομίλου. Το ιππικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τους μικρούς μαθητές ιππείς 5 με 8 ετών και τα ειδικά εκπαιδευμένα ιππάρια (πόνεϊ) της Ιππικής Ακαδημίας υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή κ. Μιχάλη Μουζουράκη. 25 μικροί μαθητές παρουσίασαν επίδειξη δεξιοτήτων με τα πόνεϊ  Χάϊντι και Τσόκο και στη συνέχεια άλλοι 30 μαθητές επιδόθηκαν σε ιππική σκυταλοδρομία με τα πόνεϊ Χάϊντι, Τσόκο και Monique. Το πρόγραμμα των "μικρών" ολοκληρώθηκε με την επίδειξη από το πόνεϊ Caramel και το σκυριανό ιππάριο Vamus.

27 μαθητές ιππείς και αμαζόνες, 8 ετών και άνω, πραγματοποίησαν με τα άλογα του Ομίλου πρόγραμμα που σχεδίασε η εκπαιδεύτρια κ. Ειρήνη Τουμπακάρη. Οι πολυάριθμοι θεατές παρακολούθησαν ασκήσεις δεξιοτήτων και ισορροπίας και γυμνιππευτική. Με αποκριάτικη μεταμφίεση μια ομάδα Ινδιάνων με τον ίππο Malva και μια ομάδα Χαβανέζων με τον ίππο Kalinka συναγωνίστηκαν στην ιππική σκυταλοδρομία που ανέδειξε νικητές του Ινδιάνους. Το ιππικό πρόγραμμα έληξε με υπερπήδηση εμποδίων από τη Μαριάνα Σουρλή και τον ίππο Kandahar.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας επέστρεψαν στη βεράντα για να παραλάβουν τα ατομικά δίπτυχα προόδου τους!

Στο τέλος για τέταρτη στη σειρά χρονιά περίμεναν όλους δένδρα και θάμνοι για να φυτευτούν στα πλαίσια της συνεχούς έννοιας και προσπάθειας για το φυσικό περιβάλλον του Ομίλου.

Συντελεστές Ιππικών Επιδείξεων και Gymkhana: Ειρήνη Τουμπακάρη, Μιχάλης Μουζουράκης με τη βοήθεια της Ελένης Μυράτ και του Γρηγόρη Βόγλη. Επίσης συνέβαλαν οι αθλητές Δ. Φελλούρη και Κ. Κοντόπουλος και ο κ. Γιάννης Μανωλίδης

Στη φωτογραφία η μικρή αμαζόνα επιδεικνύει τις δεξιότητές της υπό της καθοδήγηση του κ. Μ. Μουζουράκη.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και σχολιάστε στη fun page του ΕΙΟ στο facebook. Οι φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ LEVEL II

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010 στο Κλειστό Ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, εξαήμερο διεθνές σεμινάριο για Εκπαιδευτές Ιππασίας, επιπέδου 2 (Level 2) που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ). Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο συμμετείχε η εκπαιδεύτρια Ειρήνη Τουμπακάρη.

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Λ. Λεβίδη, Θρ. Δάλλας, Φ. Σταφυλοπάτη, Ειρ. Ματιάτου FaconΤην κοπή της βασιλόπιτας γιόρτασε ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 22 Ιανουαρίου 2010 στο εντευκτήριο των εγκαταστάσεων του.

Η πρόεδρος του Ομίλου κ. Λένα Λεβίδη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί συνοπτικά στα επιτεύγματα του Ομίλου κατά το 2009 και να ευχαριστήσει όλους για τη βοήθεια που προσέφεραν στον Όμιλο. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους διακριθέντες αθλητές της Υπερπήδησης Εμποδίων και της Ιππικής Δεξιοτεχνίας από το Γενικό Γραμματέα του Ομίλου κ. Θρασύβουλο Δάλλα. Το επαμειβόμενο έπαθλο «Βλαδιμήρου Λεβίδη», που απονέμεται στον ιππέα που προσέφερε τους περισσότερους βαθμούς στον Όμιλο στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων, κατέκτησε ο Γιώργος Δημαράς και το αντίστοιχο έπαθλο για την Ιππική Δεξιοτεχνία έλαβε η Φανή Σταφυλοπάτη. Τιμητικές πλακέτες για τη συνολική τους προσφορά έλαβαν από τα χέρια της προέδρου ο κ. Πάνος Δημαράς και ο κ. Π. Συναδινός. Τιμήθηκε επίσης η εθελοντική προσφορά των αθλητριών Ιφιγένειας Πάνου, Νίκης Μαυραγάνη, Βασιλικής Νίκα και Δήμητρας Φελλούρη.

Φ. Σερπιέρης, Β. Νίκα, Ν. Μαυράγανη, Δ. ΦελλούρηΓια πρώτη φορά φέτος η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τρία video, που ετοίμασε το μέλος του ΕΙΟ Ναύαρχος Μ. Κυπραίος και οι αθλήτριες Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου καιΜαρία Καλύβα, θύμισαν στους καλεσμένους τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ιππικής χρονιάς που πέρασε.

Μετά το τέλος της κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε κεφάτο πάρτι με DJ και μπουφέ για τα μέλη, τους αθλητές, όσους συμμετέχουν στα μαθήματα ιππασίας, γονείς και φίλους.

Τα τρία φλουριά της εκδήλωσης ήταν ευγενική χορηγία του οίκου Λαλαούνη. Η βασιλόπιτα και οι μεζέδες που προσφέρθηκαν ήταν χορηγία του Athinaios Catering, αποκλειστικού συνεργάτη του Ομίλου στη φιλοξενία εκδηλώσεων. Δύο γλυπτά πάγου, χορηγία της εταιρείας Ice Gallery, ομόρφυναν το χώρο και εντυπωσίασαν τους καλεσμένους.

Στις φωτογραφίες η κ. Λ. Λεβίδη, ο κ. Θρ. Δάλλας και η κ. Ειρήνη Ματιάτου Facon, παλαιό μέλος του Ομίλου, απονέμουν τιμητική πλακέτα στη Φ. Σταφυλοπάτη (πάνω) και ο κ. Φ. Σερπιέρης απονέμει ειδική διάκριση για την εθελοντική τους προσφορά στη Β. Νίκα, Ν. Μαυράγανη και Δ. Φελλούρη (κάτω). Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και σχολιάστε στη fun page του ΕΙΟ στο facebook. Οι φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ LEVEL I

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010 στο Κλειστό Ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, τετραήμερο διεθνές σεμινάριο για Εκπαιδευτές Ιππασίας, επιπέδου 1 (Level 1) που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ). Συμμετείχαν 14 προπονητές και 10 παρατηρητές. Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο συμμετείχε η εκπαιδεύτρια Ελένη Μυράτ.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΕΟΙ

Το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που οργάνωσε η ΕΟΙ και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο στις 7-8 Ιανουαρίου 2010 παρακολούθησαν η εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κ. Ειρήνη Τουμπακάρη και οι σταβλίτες κ. Ερμάλ Καντιού και Σανγκάρα Σινγκ. Υπεύθυνος του Σεμιναρίου ήταν ο Δρ. Οδυσσέας Παπαευθυμίου.

 

 

« ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009                   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ