Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ GYMKHANA

Ιππικές επιδείξειςΤην Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στα πλαίσια της λήξης του 5ου Ιππικού Camp οργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ιππικές επιδείξεις - Gymkhana, όπου προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις δεξιοτεχνίας των μικρών μαθητών 5-8 ετών που ίππευσαν τους ίππους του Ομίλου Χάιντι και Τσόκο! Συμμετείχαν οι εξής: Μιχάλης Σκιαδόπουλος, Βασιλική Γιαννοπούλου, Νίκος Καϊμαράς, Μαριλού Τσιμπούκη, Αντωνία Pomaricci και Κλειώ Ρόκκου.

Ακολούθησε ιππική σκυταλοδρομία των μικρών μαθητών. Την ομάδα της Χάιντι αποτελούσαν οι: Δήμητρα Καφρίτσα, Έλενα Κονόρτου, Μαριάννα Μαρίδη, Αλίκη Γεωργίου, Χριστίνα Κωβαίου, Βέρα Ζαρβάνου, Ρέα Δήμου, Ματθίλδη Αναγνώστου, Στέργιος Ζέρβας, Ιωάννα Φουστέρη, Ειρήνη Τασιόλα, Θάνος Σταυρόπουλος, Ειρήνη Μουρατιάδη, Κλειώ Ρόκκου, Ίρις Κοσκινά και Ηλιάννα Σπαθαράκη, ενώ την ομάδα του Τσόκο απάρτιζαν οι: Δέσποινα Σιδηρά, Αλίκη Ρούσσου, Κατερίνα Γεωργουλέα, Στέργιος Βρεκός, Ευτυχία Κοκκίνη, Ζωή Τερτίπη, Ιλιάνα Κοράβου, Ήλια Νικολακοπούλου, Άγγελος Γαλανός, Φαίη Ζαχαράκη, Ναυσικά Γεωργακοπούλου,  Άντυ Σταματοπούλου, Δανάη Πετρουτσοπούλου, Όντρη Ρόκκου και Αθηνά Pomaricci. Κέρδισε η ομάδα της Χάιντι.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν ασκήσεις γυμνιππευτικής με τον ίππο Ξάνθο από τις νέες αμαζόνες Ευδοκία-Λήδα Ανέστη, Μαρία Γεωργακοπούλου, Νικολέττα Ζακυνθινού-Ξάνθη  και Έλλη Κυπραίου, ενώ οι αμαζόνες Ισαβέλλα Ροκίδη και η Ιωάννα Παπασπύρου ίππευσαν το test της άδειας ικανότητας αθλητού με τους ίππους Πήγασο και Malva.

Ιππικές επιδείξειςΤο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κεφάτη τσουβαλοδρομία! Διαγωνίστηκαν δύο ομάδες: Με τη Malva οι Αριάδνη Μυριβήλη, Ιωάννα Παπασπύρου, Βερόνικα Χρυσάγη, Ευδοκία-Λήδα Ανέστη, Στέφανος Νέγρης, Έλλη Κυπραίου, Ήρα Σταυροπούλου, Αλέξανδρος Κοκκώνης, Κ. Κατσή Σταματούκου και Ισαβέλλα Ροκίδη και με την Kalinka οι Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Μαρία Καλύβα, Μαρία Γεωργακοπούλου, Στεφανί-Σόνα Γιακουπιάν, Κάιλα Ηλίου Λεχέ, Έλενα Χατζή, Όλγα Γκολογιάννη, Νικολέττα Ζακυνθινού-Ξάνθη, Νένη Τσαγκρή και Κιάρα Κοσκινά. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή της Malva που έλαβε και το Βραβείο!

Όπως κάθε Ιούνιο, απονεμηθήκαν στους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας κονκάρδες του ΕΙΟ και όλοι έλαβαν το Ατομικό Δίπτυχο Προόδου με τα επιτεύγματα τους την χρονιά που πέρασε. Η πρόεδρος του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου κ. Λ. Λεβίδη απένειμε στις συμμετέχουσες στο Ιππικό Camp 2010 διπλωμα, και σε εννέα νέους ιππείς που συμμετείχαν επανειλλημένως σε Ιππικά Camps διάκριση χάλκινου μεταλλίου.

Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία. Παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι.Και του χρόνου, ευχήθηκαν όλοι!

Συντελεστές Ιππικών Επιδείξεων και Gymkhana: Ειρήνη Τουμπακάρη, Μιχάλης Μουζουράκης και Ελένη Μυράτ. Βοηθοί στα παιγνίδια παραστάθηκαν οι μεγαλύτεροι μαθητές - ιππείς: Έλενα Μουλατσιώτου, Βασιλική Ωρολογοπούλου, Πέπη Τσάλα, Παναγιώτα Μεσσήνη, Κωστής Κοντόπουλος, Κυβέλη Τζωρτζάκη, Ν. Μαυραγάνη, Δάφνη Μαρίδη και Αλεξάνδρα Μαρίδη.

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των Ιππικών Επιδείξεων στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2010

Ιππικό Camp 2010Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Ιππικό Camp που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 21 - 25 Ιουνίου 2010  με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του Ομίλου.

Το 5ο Ιππικό Camp έδωσε την δυνατότητα σε εννέα προχωρημένες μαθήτριες της Ιππικής Ακαδημίας να εξασκηθούν στην ιππασία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το άλογο. Παράλληλα οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ιππεύουν καθημερινά, να παρακολουθήσουν τη ζωή του αλόγου στο στάβλο, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την περιποίηση, την υγεία και την πετάλωσή του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε με γυμναστική, κολύμβηση και ποικίλα εργαστήρια.

Το πρόγραμμα έκλεισε με έκθεση χειροτεχνιών, ιππικές επιδείξεις και την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής. Όλοι συνεχάρησαν τους συντελεστές και ευχήθηκαν να επαναληφθεί αυτή η δραστηριότητα και του χρόνου!

Δείτε εδώ τη σελίδα του Ιππικού Camp 2010 »

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Ιππικού Camp 2010 στη σελίδα του ΕΙΟ στο Facebook »

 

5ος ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΑΤΤΙΚΗΣ 2010

Χριστιάνα ΔοντάΣτις 19 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου MegaSports o 5ος Περιφερειακός Αγώνας Ανάπτυξης Β. Αττικής  σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Κατηγορία Η
2η η Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου με τον ίππο Kliper du Joret
5η η Ντέμη Ιγγλέση με τον ίππο Perle des Fontains

Κατηγορία Ε
2η η Χριστιάνα Δοντά με τον ίππο Nonchaloir

Με την ολοκλήρωση των Αγώνων η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ανέδειξε τους πολυνίκες Ανάπτυξης Β. Αττικής Α' Περιόδου του 2010 στην κατηγορία Η και ανακήρυξε την Κωνσταντίνα Κατσή-Σταματούκου με τον ίππο Kliper du Joret 1η πολυνίκη, την Ντέμη Ιγγλέση με τον ίππο Perle des Fontains 2η πολυνίκη και την Χριστιάνα Δοντά με τον ίππο Nonchaloir 6η πολυνίκη.

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει τις αθλήτριές του και τους εύχεται κάθε πρόοδο!

Στη φωτογραφία η Χριστιάνα Δοντά, 6η πολυνίκης Ανάπτυξης  Β. Αττικής Α' Περιόδου στην κατηγορία Η. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2010 ΜΕ ΤΟΝ JOSEF FREESE

Josef Freese και Ελένη ΜυράτΤο 3ο σεμινάριο Ιππικής Δεξιοτεχνίας πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Ιουνίου 2010 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου. Δίδαξε ο καταξιωμένος Γερμανός εκπαιδευτής κ. Josef Freese.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 7 αθλητές με ίππους τους: η Αλ. Ταχιάτη με τον ίππο Dansk, η Β. Νομικού de Borbon dos Sicilias με τον ίππο Foxy Hot Shot, η Κ. Τζωρτζάκη με τον ίππο Warinca Steam, ο Π. Σοφιός με τον ίππο Lausse, η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Helios d' un Soir, η Δ. Ιγγλέση με τους ίππους Waiting Will και Cosmote Solon Hit και η Αμαρυλλίς Γουλανδρή με τον ίππο Red Diamond 4.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η εκπαιδεύτρια κ. Ελένη Μυράτ που επίσης συμμετείχε με τον ίππο της Indy de st Gatien.

Στη φωτογραφία ο Γερμανός εκπαιδευτής κ. Josef Freese και η εκπαιδεύτρια του ΕΙΟ κ. Ελένη Μυράτ. Η φωτογραφία είναι προσφορά της κ. Μ. Τσάλτα

 

1ο GRAND PRIX I.O.B.

Στις 11-13 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης το 1ο Grand Prix I.Ο.Β..

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής
6ος ο Γ. Δημαράς με τον ίππο Lami du Hameau

Αγώνισμα Ελεύθερης Συμμετοχής
3η η Κ. Κατσή Σταματούκου με τον ίππο Klipper du Joret
6η η Αθηνά-Χριστίνα Δοντά με τον ίππο Nonchaloir

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με δύο ανακοινώσεις της στις 21 Μαΐου και 7 Ιουνίου 2010 η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας γνωστοποίησε τα ονόματα των αθλητών που έχουν επιλεγεί για να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νεαρών Ιππέων, Εφήβων και Παίδων.

Στην Εθνική Ομάδα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ιππικής Δεξιοτεχνίας που θα διεξαχθεί φέτος στην Κατερίνη στις 2-4 Ιουλίου 2010 θα συμμετάσχουν οι αμαζόνες του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Φανούλα Σταφυλοπάτη στην κατηγορία Παίδων και Ελένη Μυράτ στην κατηγορία Ενηλίκων. Επίσης οι Αλεξάνδρα Ταχιάτη, Μαρία Καλύβα και  Δήμητρα Ιγγλέση επελέγησαν ως αναπληρωματικές στην κατηγορία Παίδων.

Στην Εθνική Ομάδα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Νεαρών Ιππέων, Εφήβων και Παίδων που θα διεξαχθούν φέτος στο Jardy της Β. Γαλλίας στις 13-18 Ιουλίου 2010 θα συμμετάσχουν οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Κώστας Ασημάκης στην κατηγορία Νεαρών Ιππέων (ατομικό) και η Μαρίνα Θεοφανοπούλου και ο Johnny Μαρινάκης στην κατηγορία Παίδων (ομαδικό).

Στην Εθνική Ομάδα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Υπερπήδησης Εμποδίων που θα διεξαχθεί φέτος στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στις 3-5 Σεπτεμβρίου 2010 θα συμμετάσχουν οι αθλητές του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Κώστας Ασημάκης στην κατηγορία Νεαρών Ιππέων (ομαδικό), Ευγενία Χουχουλή στην κατηγορία Εφήβων (ατομικό), η Μαρίνα Θεοφανοπούλου και ο Johnny Μαρινάκης στην κατηγορία Παίδων (ομαδικό), η Ελένη Χουχούλη στην κατηγορία Παίδων (ατομικό) και η Μαρία Παπουρδάνου κατηγορία Αμαζόνων (ατομικό).

Ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος συγχαίρει τους αθλητές του για τη συμμετοχή τους και εύχεται κάθε διάκριση στις εθνικές ομάδες!

 

ΣΤ' ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2010

Στις 4-6 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων οι ΣΤ' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2010 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Heidi ΑντικατζίδηΑγώνισμα Γ4 Juniors Team (Class M)
1η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Waiting Will
3η η Εμ. Μουσαμά με τον ίππο Indy de st Gatien

Αγώνισμα Prix St. George (Class S)
3η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Indy de st Gatien

Αγώνισμα Α4 Children Team (Class B)
1η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
4η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2

Αγώνισμα Α6 Elementary (Class B)
1η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
3η η Αλεξάνδρα Ταχιάτη με τον ίππο Dansk 

Αγώνισμα Β6 Medium
1η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Cosmote Solon Hit

Αγώνισμα Intermidiate "I" (Class S)
1η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Indy de st Gatien

Αγώνισμα A3 Children Preliminary (Class B)
1η η Heidi Αντικατζίδη με τον ίππο Black Humor

Αγώνισμα A5 Children Individual (Class B)
1η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Cassian 006
4η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2
5η η Αλεξάνδρα Ταχιάτη με τον ίππο Dansk
6η η Δ. Ιγγλέση με τον ίππο Cosmote Solon Hit

Αγώνισμα Intermidiate "I" Freestyle (Class S)
3η η Ελένη Μυράτ με τον ίππο Indy de st Gatien

Στη φωτογραφία η Heidi Αντικατζίδη με τον ίππο Black Humor. Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

« ΜΑΪΟΣ 2010                   ΙΟΥΛΙΟΣ 2010 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ