Αρχική σελίδα  
 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

3rd MEGA GRAND PRIX 2009

Στις 24-28 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Megasports το 3rd Mega Grand Prix 2009.

Η πρωταθλήτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Εμ. Αθανασιάδη με τον ίππο Rimini Z διακρίθηκε στο Αγώνισμα 14 (1,40 μ.) όπου κατέλαβε τη 2η θέση.

 

ΙΠΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ GYMKHANA

Ιππική Ακαδημία 2009Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009 στα πλαίσια της λήξης του 4ου Ιππικού Camp οργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ιππικές επιδείξεις - Gymkhana, όπου προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ιππικές επιδείξεις των μικρών μαθητών 5-8 ετών που ίππευσαν τους ίππους του Ομίλου Έκτορα και Τσόκο! Συμμετείχαν οι εξής: Σ. Ιωχανάς, Ε. Μπέλμπα, Α. Ζαΐμης, Δ. Σιδηρά, Σ. Σοφοκλέους, Χρ. Πιερρακέας, Χρ. Ντι Πιάτσα, Στ. Ζέρβας, Ν. Γεωργακοπούλου, Δ. Τούση, Η. Πολίτη και Φ. Ζαχαράκη.

Ακολούθησαν ασκήσεις γυμνιππευτικής από τις Α. Μαρίδη, Κ. Κανελλοπούλου και Ι. Παπασπύρου με τον ίππο Ξάνθο και υπερπήδηση εμποδίων με τον Α. Κοκκώνη με τον ίππο Kalinka, τη Ν. Φρατζεσκάκη με τον ίππο Kitty και την Κ. Κατσή Σταματούκου με τον ίππο Facan.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα κεφάτο κυνήγι θησαυρού με στόχο να βρεθεί το «χρυσό πέταλο» που πολύ το γλέντησαν όλοι. Διαγωνίστηκαν δύο ομάδες: οι Μπλε με τους Κ. Κατσή Σταματούκου, Κ. Κανελλοπούλου, Π. Σοφιό, Ν. Φραντζεσκάκη, Ν. Σαμαρά, Φ. Λιγάκη, Ι. Παπασπύρου, Ν. Μαλακάση, Σ. Σοφοκλέους, Ε. Μπέλμπα, Κ. Τζωρτζάκη και Α. Ταχιάτη και οι Κόκκινοι με τους ¶. Μπερμπεράκη, Δ. Μαρίδη, Α. Μαρίδη, Ν. Ανδρόνε, Κ. Κοσκινά, Φ. Καζαμία, Δ. Λαζανά, Ν. Τσαγκρή, Ν. Περτσέκου, L. Campos., Η. Βάτσικα και Ν. Καρανίκα. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Μπλε που έλαβε και το Βραβείο!

Όπως κάθε Ιούνιο, απονεμηθήκαν στους μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας κονκάρδες του ΕΙΟ και όλοι έλαβαν το νέο καλοσχεδιασμένο Ατομικό Δίπτυχο Προόδου με τα επιτεύγματα τους την χρονιά που πέρασε. Η βραδιά έκλεισε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι.Και του χρόνου, ευχήθηκαν όλοι!

Συντελεστές Ιππικών Επιδείξεων και Gymkhana: Ειρήνη Τουμπακάρη, Τατιάνα Γεωργίου,Μιχάλης Μουζουράκης και Ελένη Μυράτ. Στο κυνήγι θησαυρού συνέβαλαν οι αθλητές Ν. Μαυραγάνη, Δ. Φελλούρη και Β. Νίκα.

Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου Photobit.net.

 

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2009

4ο Ιππικό CampΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Ιππικό Camp που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του o Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 22 - 26 Ιουνίου 2009  με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του Ομίλου.

Το 4ο Ιππικό Camp έδωσε την δυνατότητα σε δώδεκα προχωρημένους μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας να εξασκηθούν στην ιππασία και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το άλογο. Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ιππεύουν καθημερινά, να παρακολουθήσουν τη ζωή του αλόγου στο στάβλο, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με την περιποίηση, την υγεία και την πετάλωσή του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώθηκε με γυμναστική, κολύμβηση και ποικίλα εργαστήρια.

Το πρόγραμμα έκλεισε με έκθεση χειροτεχνιών, ιππικές επιδείξεις και την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής. Όλοι συνεχάρησαν τους συντελεστές και ευχήθηκαν να επαναληφθεί αυτή η δραστηριότητα και του χρόνου!

Δείτε εδώ τη σελίδα του Ιππικού Camp 2009 »

 

Η ΜΑΙΡΗ ΤΖΑΚΑ ΣΤΟ PORTIMAO

Στο Portimao της Πορτογαλίας όπου διεξήχθη το SCI 4* στις 19-21 Ιουνίου 2009 παραβρέθηκε το μέλος του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου και διεθνής κριτής Ιππασίας κ. Μαίρη Τζάκα για να υπηρετήσει ως Ξένος Κριτής (Foreign Judge) της Αγωνοδίκου Επιτροπής στο άθλημα της Υπερπήδησης Εμποδίων.

 

ΣΤ' ΑΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2009

Στις 20-21 Ιουνίου 2009 πραγματοποιηθήκαν στον Ιππικό Όμιλο Μεσογείων οι ΣΤ' Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2009 σύμφωνα με την αγωνιστική προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Κυβέλη ΤζωρτζάκηΑπό τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο διακρίθηκαν οι εξής:

Αγώνισμα Α4 Children Team
2η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Helios d' un Soir
4η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2
5η η Δήμητρα Ιγγλέση με τον ίππο Warinca Steam

Αγώνισμα Αρχαρίων
2η η Κυβέλη Τζωρτζάκη με τον ίππο Warinca Steam

Αγώνισμα Γ4 Juniors Team (Class M)
3η η Σοφία Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge
4ος ο Ι. Ζαχαριουδάκης με τον ίππο Liman

Αγώνισμα Prix St. George (Class S)
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol
4η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien

Αγώνισμα A3 Children Preliminary (Class B)
1η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Helios d' un Soir
2η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2
3η η Δήμητρα Ιγγλέση με τον ίππο Warinca Steam
5η η Αλεξάνδρα Ταχιάτη με τον ίππο Dansk

Αγώνισμα Γ4 Seniors Team
1η η Εμ. Μουσαμά με τον ίππο Indy de St Gatien

Αλεξάνδρα Ταχιάτη

Αγώνισμα Grand Prix (Class S)
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol

Αγώνισμα A5 Children Individual (Class B)
2η η Φ. Σταφυλοπάτη με τον ίππο Helios d' un Soir
4η η Μ. Καλύβα με τον ίππο Sniper 2
5η η Δήμητρα Ιγγλέση με τον ίππο Warinca Steam
6η η Αλεξάνδρα Ταχιάτη με τον ίππο Dansk

Αγώνισμα Γ5 Juniors Individual (Class M)
3η η Σοφία Αφένδρα με τον ίππο Lahmar Gravvaenge

Αγώνισμα Intermidiate I (Class S)
1η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Cosmote Hitrol
3η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien
4η η Ε. Μυράτ με τον ίππο Indy de St Gatien

Στις φωτογραφίες οι φερέλπιδες αμαζόνες του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου Κυβέλη Τζωρτζάκη (πάνω) και Αλεξάνδρα Ταχιάτη (κάτω). Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου  Photobit.net.

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΠΕΔΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ MICHAEL CHRISTENSEN

Σεμινάριο (Clinique) επίπεδης ιππασίας και ιππικής δεξιοτεχνίας πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Ιουνίου 2009 στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου. Για δεύτερη φορά φέτος δίδαξε ο καταξιωμένος Δανός εκπαιδευτής Michael Christensen.
Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η εκπαιδεύτρια κ. Ε. Μυράτ.

 

ΕΝΑ ΣΚΥΡΙΑΝΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

ΒάμουςΤην Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 έφτασε στους στάβλους του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου ο Βαμούς, ένα ιππάριο της ελληνικής φυλής της Σκύρου που αναμενόταν από καιρό.

Ο Βαμούς είναι ένα χαριτωμένο αρσενικό πουλάρι δύο ετών που προέρχεται από το πρόγραμμα Sylva,στο οποίο προΐσταται η κ. Σύλβια Δημητριάδη - Steen, παλιό μέλος και αθλήτρια του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Είναι μεγάλη χαρά για τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο να φιλοξενεί ένα αλογάκι της ελληνικής φυλής και μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να απολαύσουν την παρουσία του!

Καλώς ήρθες Βάμους!

 

 

« ΜΑΪΟΣ 2009                   ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 »

ΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ