Αρχική σελίδα  
 


ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2010

Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές - ιππείς, ηλικίας 8-12 ετών, της Ιππικής Ακαδημίας του, να συμμετάσχουν σε Ιππικό Camp που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010 στις εγκαταστάσεις του με άλογα ιδιοκτησίας του και με την επίβλεψη των εκπαιδευτών του.

Οι ιππείς παρακολούθησαν τη ζωή του αλόγου στο στάβλο, ίππευσαν πρωί και απόγευμα, απόκτησαν γνώσεις σχετικά με την περιποίηση, την υγεία, τη σαγή και την πετάλωσή του αλόγου και βοήθησαν στους στάβλους. Παράλληλα το Ιππικό Camp περιελάμβανε: ομαδική γυμναστική, κολύμβηση και Α' βοήθειες στο παρακείμενο Αthinna Swimming Center, διαιτολόγιο αθλητού, γνώσεις για την αθλητική ιππασία, τους κανονισμούς Υπερπήδησης Εμποδίων και Ιππικής Δεξιοτεχνίας και εργαστήρια. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η πρακτική εξάσκηση, η βιωματική προσέγγιση και η προβολή βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών με θέμα το άλογο. Όλα τα παιδιά παρέλαβαν φάκελο με πολλές πληροφορίες και ιππική βιβλιογραφία που συμπληρώθηκε και από τα ίδια στην πορεία των ημερών και που θα μπορούν να τον εμπλουτίζουν και στο μέλλον.

Το πρόγραμμα έκλεισε την Παρασκευή το απόγευμα με ιππικές επιδείξεις-Gymkhana, όπου προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος όλοι οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές ιππείς της Ιππικής Ακαδημίας. Συμμετείχαν πολλοί γονείς και φίλοι.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν, και ήταν πολλοί, για την επιτυχία του Προγράμματος αυτής της εβδομάδας! Όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθεί αυτή η δραστηριότητα και του χρόνου!

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
Υπεύθυνη Camp: κα Ειρήνη Τουμπακάρη
Βοηθός: κος Μιχάλης Μουζουράκης
Υπεύθυνη Κολύμβησης: κα Βάσω Μπεάκου
Υπεύθυνος Γυμναστικής & αθλοπαιδιών: κος Μιχάλης Μουζουράκης
Εργαστήρια:
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Το Σκυριανό Αλογάκι» κος Χ. Χριστόπουλος
Χειροτεχνία: κα Μαρία Τσάλτα
Α' Βοήθειες: κος Β. Αλεξανδρής, 1η ΕΜΑΚ
Κτηνίατρος: κος Α. Πύρρος
Πεταλωτής: κος Γ. Τζαβάρας
Υπεύθυνη πληροφοριακού Φάκελου: Ελένη Γκικάκη
Γεύματα: Athinaios Catering

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Ιωάννα Παπασπύρου, Έλλη Κυπραίου, Κάιλα Ηλίου Λεχέ, Αριάδνη Μυριβήλη, Νικολέττα Ζακυνθινού-Ξάνθη, Στεφανί-Σόνα Γιακουπιάν, Ευδοκία-Λήδα Ανέστη, Μαρία Γεωργακοπούλου, Ελένη-Μαρία Τσαγκρή

ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2007 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2008 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2009 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2012 - ΙΠΠΙΚΟ CAMP 2013