Menu

Την κοπή της βασιλόπιτας γιόρτασε ο Ελληνικός Ιππικός Όμιλος στις 15 Φεβρουαρίου 2013 στο εντευκτήριο των εγκαταστάσεων του παρουσία και του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, του Προέδρου της ΕΟΙ, κ. Νίκου Παράσχη και της Διευθύντριας της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κας Ιλεάνας Κλοκώνη.

Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Θρασύβουλος Δάλλας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί συνοπτικά στα επιτεύγματα του Ομίλου κατά το 2012 και να ευχαριστήσει όλους για τη βοήθεια που προσέφεραν στον Όμιλο. Σημαντική κατάκτηση του 2012 είναι το «Έπαθλο Ξενοφών» για τις συνολικές διακρίσεις των αθλητών στην ιππική δεξιοτεχνία, το οποίο ήρθε για πρώτη φορά από τη θεσπισή του στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο. Τα μέλη και οι αθλητές του Ομίλου, οι μαθητές της Ιππικής Ακαδημίας και οι φίλοι και συνεργάτες του Ομίλου δημιούργησαν εγκάρδια ατμόσφαιρα μέσα στην κατάμεστη αίθουσα με τα πυκνά τους χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση του Κωνσταντίνου Παπαθανασίου με το μετάλλιο της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη, Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, απένειμε το μετάλλιο στον αθλητή του ΕΙΟ, για το ήθος και το «ευ αγωνίζεσθαι» που επέδειξε, όταν επέστρεψε το κύπελλο αγωνίσματος που συμμετείχε και το οποίο του είχε απονεμηθεί, αν και είχε ακολουθήσει λάθος διαδρομή στον αγώνα. Για την κίνησή του αυτή ο Κωνσταντίνος τιμήθηκε και από τον Όμιλο με αναμνηστικό κύπελλο. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΙ, κος Νίκος Παράσχης, ο οποίος μίλησε με τη σειρά του με τα καλύτερα λόγια για τον αθλητή.

Κατόπιν βραβεύθηκαν οι διακριθέντες αθλητές της Υπερπήδησης Εμποδίων και της Ιππικής Δεξιοτεχνίας. Τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους.

Το επαμειβόμενο έπαθλο «Βλαδίμηρου Λεβίδη», που απονέμεται στον ιππέα που προσέφερε τους περισσότερους βαθμούς στον Όμιλο στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων, κατέκτησε ο Αλέξανδρος Κοκκώνης και η απονομή έγινε από την κ. Λένα Λεβίδη. Το αντίστοιχο επαμειβόμενο έπαθλο για την Ιππική Δεξιοτεχνία έλαβε η Κυβέλη Τζωρτζάκη. Και οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν το 2012 στην κατηγορία Παίδων και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές στην Υπερπήδηση Εμποδίων και την Ιππική Δεξιοτεχνία αντίστοιχα.

Μετά το τέλος της κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε πάρτι. Τα τρία φλουριά της εκδήλωσης για ακόμα μια χρονιά ήταν ευγενική χορηγία του οίκου Λαλαούνη.

Στη φωτογραφία η κ. Ιλεάνα Κλοκώνη και ο κ. Γ. Δημαράς πλαισιώνουν τον Κωνσταντίνο Παπαθανασίου που τιμήθηκε στην εκδήλωση για το ήθος του.
Η φωτογραφία είναι προσφορά του φωτογραφικού πρακτορείου
photobit.net.

επιστροφή στην κορυφή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΧΩΡΟΙ

ΑΓΩΝΕΣ

ΙΠΠΑΣΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ